Υπέροχη συνταγή από το βιβλίο “Σεφ στο παρά πέντε”.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 200γρ. σολομό
  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • ½ πορτοκάλι
  • 1 μικρό μήλο
  • ½ κόκκινη και ½ κίτρινη πιπεριά
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 10 ντοματίνια
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι
  • ½ κ. γλυκού  αλάτι Θαλασσινό
  • 1 κοφτή κ. σούπας καβουρδισμένο κουνουνάρι

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ. σούπας λάδι ελιάς
  • Το χυμό από ½ πορτοκάλι
  • Το χυμό από ½  λάιμ ή ½ λεμόνι
  • 1 κ. γλυκού βαλσάμικο
  • 1 κ. γλυκού μέλι

Ψιλοκόβεις όλα τα φρούτα και τα λαχανικά και τα ανακατεύεις μαζί με το σολομό και το καλαμπόκι, που έχεις βράσει για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια καβουρδίζεις το κουκουνάρι με 1 κ. σούπας λάδι ελιάς, μέχρι που να  αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του, και το προσθέτεις στα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνεις το χυμό πορτοκαλιού, του λάιμ και το ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία περίπου 40 βαθμούς Κελσίου, προσθέτεις το μέλι και ανακατεύεις πολύ καλά.

Έπειτα μεταφέρεις το περιεχόμενο σε ένα μπολ και το χτυπάς με ένα πιρούνι μέχρι να δέσουν τα υλικά και να δώσουν μια  ομοιογενή σάλτσα.

Περιχύνεις τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα.

Tags: , ,

Leave a Reply

desktopcontactmobilecontact