Date: Δεκεμβρίου 9, 2014
ΥΛΙΚΑ
1 ¼ φλ κινόα πλυμένο στραγγισμένο
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σούπας χυμό λεμόνι
4 αντσούγιες, στραγγισμένες , ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κοτσάνια σέλινο, σε λεπτές φέτες
150g φέτα κατσικίσια, τριμμένη
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια, ψημένα
12 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες, χοντρές φέτες
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ο Βήμα: τοποθετήστε το κινόα και 2 ½ φλ κρύο νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Φέρεται σε βρασμό. Μειώστε τη θερμότητα στο μισό. Σιγοβράστε, καλύψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το κινόα είναι έτοιμο. Μεταφέρεται σε ένα μεγάλο πιάτο να κρυώσει.
2ο Βήμα: αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τις αντσούγιες και το σκόρδο. προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. προσθέστε το κινόα και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύετε σιγά σιγά για να τα συνδυάσετε. Σερβίρετε.
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Ενέργεια: 1656 kj
Λιπαρά:27.50g
Κορεσμένα λιπαρα:5.00g
Υδατάνθρακες: 23.60g
Πρωτείνες:11.40g
Νάτριο:413.00 mg
Φυτικές ίνες:3.90g
Χοληστερόλη: 15.00mg