Date: Σεπτεμβρίου 6, 2012
προετοιμασία : 15΄
ψήσιμο : 10΄
Υλικά για 20-25 κομμάτια
- 170γρ. μαλακή μαργαρίνη
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σούπας μαύρες σταφίδες
- 3 κ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού κουάκερ
- 3 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή προς κρύα
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, το κουάκερ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Αναμιγνύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Ντύνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου και τα τοποθετούμε αραιά γιατί απλώνουν κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.