untitled

Κοτόπουλο με φλοίδες λεμονιού, θυμάρι και δενδρολίβανο

Date: Δεκεμβρίου 19, 2014

Υλικά για 6 μερίδες

6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κ σ φλούδα λεμονιού, λεπτά τεμαχισμένη

2 κγ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

1 κγ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

½  κγ κόκκινο πιπέρι

¼  κγ τριμμένο μαύρο πιπέρι

¼ κγ αλάτι φυσικό θαλασσινό

Φρέσκα κλωναράκια θυμάρι (προαιρετικό)

φέτες λεμονιού (προαιρετικά)

Διαδικασία

1ο Βήμα:Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα σε ένα ρηχό μπολ.

Για τη μαρινάδα : σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε το ελαιόλαδο , το σκόρδο, τη φλούδα λεμονιού, το ψιλοκομμένο θυμάρι, δεντρολίβανο, κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο.

Σφραγίστε τη σακούλα  και ανακινήστε το κοτόπουλο.

Μαρινάρετε στο ψυγείο για 2 έως 4 ώρες, γυρίζοντας τη σακούλα περιστασιακά.

2ο Βήμα: Στραγγίστε το κοτόπουλο, απορρίπτοντας τη μαρινάδα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη σχάρα  ή στο φούρνο.

Ψήνετε για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ (170 βαθμούς ).

Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκα κλωναράκια θυμάρι και φέτες λεμονιού.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

188 θερμίδες

8 g συνολικού λίπους (1 g κορεσμένο λίπος.)

66 mg χοληστερόλη

132 mg νάτριο

1 γρ υδατανθράκων

26 g πρωτεΐνες

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείστε Ραντεβού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας για να στείλετε το μήνυμα σας. Θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.