shrimp-avocado-salad-ck-x

Σαλάτα πράσινη με γαρίδες, αβοκάντο και πορτοκάλι

Date: Μαρτίου 27, 2016

4 μερίδες

Συνολικός χρόνος: 45 Λεπτά

Υλικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 12-14 μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες γαρίδες
  • 1/2 κ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν
  • 2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
  • 6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Παρασκευή

  1. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμότητα. Προσθέστε 1 κ. σούπας στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες ( 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι).
  2. Τις βάζουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
  3. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κρατάμε και λίγο από το χυμό του ( περίπου 3 κ. σούπας ).
  4. Προσθέτουμε στο χυμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν, τη μαύρη ζάχαρη και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και το υγρό μείγμα, το αβοκάντο, τις γαρίδες και τα κομμάτια πορτοκαλιού.

    θερμίδες: 291
    Λίπος: 17.7 g
    Κορεσμένο λίπος: 2.6 g
    Μονοακόρεστα:11.3 g
    Πολυακόρεστα: 2.5 g
    Πρωτεϊνη: 19.9 g
    Υδατάνθρακες: 15.5 g
    Φυτικές ίνες: 6 g
    Χοληστερόλη: 129 mg
    Σίδηρος: 3.4 mg
    Ασβέστιο: 96 mg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείστε Ραντεβού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας για να στείλετε το μήνυμα σας. Θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.