Date: Μαρτίου 27, 2016
4 μερίδες
Συνολικός χρόνος: 45 Λεπτά
Υλικά
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 12-14 μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες γαρίδες
- 1/2 κ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πορτοκάλι
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
- 2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
- 6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
Παρασκευή
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμότητα. Προσθέστε 1 κ. σούπας στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες ( 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι).
- Τις βάζουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κρατάμε και λίγο από το χυμό του ( περίπου 3 κ. σούπας ).
- Προσθέτουμε στο χυμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν, τη μαύρη ζάχαρη και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και το υγρό μείγμα, το αβοκάντο, τις γαρίδες και τα κομμάτια πορτοκαλιού.
θερμίδες: 291Λίπος: 17.7 gΚορεσμένο λίπος: 2.6 gΜονοακόρεστα:11.3 gΠολυακόρεστα: 2.5 gΠρωτεϊνη: 19.9 gΥδατάνθρακες: 15.5 gΦυτικές ίνες: 6 gΧοληστερόλη: 129 mgΣίδηρος: 3.4 mgΑσβέστιο: 96 mg