Date: Ιανουαρίου 20, 2015
Αυτή η φρέσκια σάλτσα εσπεριδοειδών και τζίντζερ, απογειώνει σε γεύση τη σαλάτα!
1 φλιτζάνι Sunrice μαύρο ρύζι
4 μπριζόλες φιλέτο χοιρινό, χωρίς το υπερβολικό λίπος (περίπου 125 gr η μία )
100γρ σπανάκι baby
25g ψητό κάσιους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένo φρέσκο τζίντζερ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βήμα 1
Βάλτε το ρύζι να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτετε λάδι. Μαγειρέψτε το χοιρινό κρέας για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν μεταφέρετε σε πιάτο και καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τες για 2-3 λεπτά.
Βήμα 3
Έπειτα ψιλοκόβετε το χοιρινό, τοποθετήστε το ρύζι, τα κάσιους, τοσπανάκι και σχοινόπρασο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ, το ξύδι, το μέλι και τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε και το χοιρινό στη σαλάτα και απαλά ανακατέψτε.