Date: Μαΐου 9, 2012
Ένα γρήγορο και απολαυστικό σνακ, για τους λάτρεις του μπάρμπεκιου.
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
• 600 γρ φρέσκο φιλέτο τόνου
• ένα κλαδάκι φρέσκο βασιλικό
• ένα κλαδάκι φρέσκου δυόσμου
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
• μια πρέζα κόλιαντρο
• ξύσμα και χυμό από 1 μικρό λεμόνι
• προαιρετικά: 1 φρέσκο κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• μια χούφτα μαρούλι
• μια χούφτα φύλλα ρόκας
• 2 ντομάτες . σε φέτες
• 4 ψωμάκια χάμπουργκερ ή τσιαπάτα
• 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
• κέτσαπ
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε ένα μπολ τον βασιλικό, το δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και το ξύσμα λεμονιού , το κόκκινο τσίλι ( αν χρησιμοποιείτε ) και στο τέλος τον τόνο . Χωρίστε το μίγμα σας σε 4 Ίσα μέρη.
Βρέξτε τα χέρια σας , έτσι ώστε το μίγμα να μην κολλά και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας . Αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή τη σχάρα ψησίματος μέχρι να κάψει. Αλείψτε τα μπιφτέκια σε κάθε πλευρά με λίγο λάδι και πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά , ώσπου να ροδίσουν. . Είναι εντάξει να τρώει «em Όταν είναι ακόμα λίγο ροζ στο εσωτερικό, έχει ως στόχο, εάν θέλετε να μαγειρέψετε ‘em-μέσω τότε προχωρήστε.
Ξεροψήστε τα ψωμάκια σας στο καυτό τηγάνι ή στα κάρβουνα , βάλτε μέσα μερικά φύλλα μαρουλιού , ρόκας , τομάτα και το μπιφτέκι τόνου. Σερβίρουμε με 1 φέτα λεμόνι , κέτσαπ και είστε έτοιμοι!