Date: Ιανουαρίου 5, 2015
Και ειδικά με τη συνοδεία σαλάτας, πλούσιας σε φυτικές ίνες και ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το γλυκαιμικό φορτίο του πιάτου αυτού!
Για 4 μερίδες
• Mέγεθος της μερίδας: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
• Υδατάνθρακες ανά μερίδα: 36 γρ.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό λινγκουίνι
2 φλιτζάνια μπρόκολο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, χωρίς αλάτι
2 κγ αλεύρι καλαμποκιού
1/4 κγ λεμόνι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα & κόκαλα , κομμένα σε μικρές λωρίδες
2 κγ ελαιόλαδο
1 κσ ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν ή άνηθο ( ή 1/2 κγ αποξηραμένο εστραγκόν ή άνηθο )
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1ο Βήμα: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας μπρόκολο τα τελευταία 4 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε ζεστό.
20 Βήμα: Βάλτε σε ένα μπολ το ζωμό, το αλεύρι καλαμποκιού και τα καρυκεύματα.
3ο Βήμα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι 4 λεπτά ή μέχρι που να μην είναι πλέον ροζ, ανακατεύοντας συχνά.
4ο Βήμα: Ανακατέψτε το μίγμα καλαμποκάλευρου και προσθέστε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Ρίξτε και το εστραγκόν, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από τα ζυμαρικά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
293 θερμίδες
4 g συνολικού λίπους (1 g κορεσμένο λίπος.)
49 mg χοληστερόλη
153 mg νατρίου
6 g υδατάνθρακες
2 g φυτικές ίνες
27 g πρωτεΐνες.