Date: Δεκεμβρίου 19, 2014
Αναμονή 2 ώρες
Παρασκευή 25 λεπτά
Υλικά , για 4 μερίδες
- 30 γρ. ζελατίνη σε φύλλα1
- 00 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. νερό
- χυμός από 1 μοσχολέμονο (25 γρ.)
- ξύσμα από 1 μοσχολέμονο ή 1 λεμόνι (ακέρωτα)
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, παγωμένη απευθείας από το ψυγείο
- 500 γρ. γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κ. γλυκού καρδάμο
- σάλτσα ή μαρμελάδα από κράνα ή κόκκινα φρούτα
- μερικά φύλλα μέντας ή δυόσμου, για διακόσμηση
Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψουμε με τα χέρια να στραγγίσουν από το περιττό νερό.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το καρδάμωμο και το σιρόπι με τη ζελατίνη.
Τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή μαρίζ.
Μοιράζουμε τη μους σε μικρά μπολ ή σε ποτήρια του μαρτίνι ή του ουίσκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρουμε με μερικές κουταλιές γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα από κράνα.Διακοσμούμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου.