Date: Μαΐου 10, 2012
Μαριναρισμένος σολομός σε σόγια απόλυτα ισορροπημένος με τη σάλτσα πιπεριάς
ΥΛΙΚΑ
• 150 ml σάλτσα σόγιας, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
• 75ml κρασί λευκό
• 1 μέτριο κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
• 1 λεμόνι
• 2 λάιμ
• 1 κιλό φιλέτο σολομού , χωρίς κόκαλα
Για τη σάλτσα
• 1 πιπεριά κόκκινη, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
• 2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Λίγα κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
Σε ένα μπολ προσθέστε το κρασί , τρίψτε το τζίντζερ και το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ. Ανακατέψτε καλά ,προσθέστε το σολομό και βάλτε το μπολ στο ψυγείο να μαριναριστεί για περίπου 1 ½ ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 º C. Δέκα λεπτά πριν ο σολομός έχει τελειώσει το μαρινάρισμα, ζεσταίνετε ένα τηγάνι . Όταν περάσει τελικά η 1 ½ ώρα για το μαρινάρισμα μεταφέρετε το σολομό σε ένα πιάτο και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας , ώστε να φύγει η περίσσεια της μαρινάδας.
Ψήνετε για 1 λεπτό το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω , και μετά απευθείας στο προθερμασμένο φούρνο , για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
Για τη σάλτσα πιπεριάς
Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα τσίλι και το πιπέρι σε ένα μπολ με το χυμό από τα λάιμ Και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε τη σάλτσα με τον υπέροχα ψημένο σολομό, ψητές γλυκοπατάτες και μια φρέσκια πράσινη σαλάτα.