Date: Δεκεμβρίου 9, 2014
ΥΛΙΚΑ
2 κ.γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
200g ( 1φλ) πλιγούρι βρασμένο
1L (4 φλ) νερό
200g μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
150g μανιτάρια πλευρώτους, σε χοντρές φέτες
150g πράσινα βρασμένα φασόλια, κομμένα στη μέση
35g (1/3 φλιτζάνι) καρύδια χοντροκομμένα
100g φύλλα σπανάκι
1 κ.σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κ. γλυκού σάλτσα σόγιας, με μειωμένο αλάτι
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ΟΒήμα: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το τζίντζερ και το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι αρωματιστεί. Προσθέστε το πλιγούρι για 1 λεπτό ή μέχρι να επικαλυφθεί . Ανακατέψτε το νερό. Φέρεται σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να είναι al dente. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2ο Βήμα: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψεκάστε με λάδι. Ανακατέψτε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.
3ο Βήμα: Τοποθετήστε το πλιγούρι, μανιτάρια, φασόλια, καρύδια και το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ξύδι, σάλτσα σόγιας και το λάδι και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με το πιπέρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Για μια παραλλαγή, παραλείψτε το πλιγούρι και βάλτε 1 φλιτζάνι κους κους .
- Γιατί καρύδια;
Εξαιρετική ισορροπία ωμέγα-3 και ωμέγα-6 πολυακόρεστα λιπαρά
Περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού
Παρέχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Β3
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Ενέργεια: 1250kj
Λιπαρά: 12.00g
Κορεσμένο λίπος: 1.00g
Υδατάνθρακες:37.00g
Πρωτείνες:10.00g
Νάτριο: -
Φυτικές ίνες:10.00g
Χοληστερόλη:-