Date: Δεκεμβρίου 19, 2014
Για 6 μερίδες
Υδατάνθρακες/ μερίδα: 21gr
Υλικά
2 ¼ φλ γάλα χαμηλών λιπαρών
1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη ή υποκατάστατο
3 κ. σούπας σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
1κ. σούπας στιγμιαίο καφέ, κόκκοι
3 αβγά, από ψυγείο
1 ½ κσ βανίλια
Φυτική σαντιγί για επικάλυψη (προαιρετικά)
Καφές σε κόκκους (προαιρετικό)
Διαδικασία
1ο Βήμα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, ζάχαρη, σκόνη κακάο και καφέ. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μόνο μέχρι το κακάο και ο καφές να διαλυθούν.
2ο Βήμα: Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά, προσθέστε τη βανίλια. Τοποθετήστε 6 φλιτζάνια σε ταψί για ψήσιμο. Ρίχνουμε το μίγμα στα φλιτζάνια . Προσεκτικά ρίξτε βραστό νερό γύρω από τα φλιτζάνια κρέμα στο ταψί σε βάθος περίπου 1 εκατοστού.
3ο Βήμα: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαιράκι να μπαίνει στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
Αφαιρέστε τα φλιτζάνια με την κρέμα από το ταψί.
Αφήνεται να κρυώσουν και μετά στο ψυγείο για 2 έως 24 ώρες.
Αν θέλετε, γαρνίρετε με σαντιγί και κόκκους καφέ.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
157 θερμίδες
4 g λίπος (2 g κορεσμένου λίπους )
146 mg χοληστερόλη
94 mg νατρίου
21 g υδατάνθρακες
8 g πρωτεινες