Date: Ιανουαρίου 20, 2015
Υλικά για 4 μερίδες
Κόψτε 9 μικρά φρέσκα σύκα στα τέσσερα και αλείψτε τα ελαφριά με λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα στο φούρνο για 5 λεπτά περίπου.
Χτυπήστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ξίδι από σέρι, 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάλτε σε ένα μπολ 350 gr φύλλα από baby σπανάκι.
Προσθέστε τα σύκα και 50gr καθαρισμένα και χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψτε.
Διατροφική ανάλυση
Θερμίδες :240kcal
λιπαρά: 18gr
κορεσμένο λίπος: 2,5gr
υδατάνθρακες :12gr
αλάτι: 0,3gr
φυτικές ίνες 3,5gr