Date: Μαΐου 9, 2012
Ένα νόστιμο πιάτο με μαριναρισμένο κοτόπουλο.
Γεύσεις της Ταϊλάνδης.
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
4μπουτάκια κοτόπουλου
1 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο
2 μπαστουνάκια από λεμονόχορτο
ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
1 πράσινο τσίλι , χωρίς σπόρια
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράξτε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε όλη την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι.
Διαλέξτε τα φύλλα κόλιανδρου και τοποθετήστε τα στη μια πλευρά.
Προσθέστε το λεμονόχορτο , το ξύσμα και χυμό από λάιμ , το πράσινο τσίλι , το τζίντζερ , το σκόρδο και το ηλιέλαιο στο μπλέντερ , μέχρι να γίνουν πολτός.
Τρίψτε αυτόν τον πολτό σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
Ανάψτε το μπάρμπεκιου. Τοποθετήστε σε ένα ταψί τα μαριναρισμένα μπουτάκια και βάλτε το στην άκρη του μπάρμπεκιου. Θέλουμε το κοτόπουλο να αρχίσει να μαγειρεύεται ελαφρά, χωρίς όμως να προλάβει να πάρει χρώμα να αρχίζουν να βάφουν τα πάρα πολύ.
Όταν μισοψηθούν , τα βγάζετε από το ταψί τα τοποθετείτε κατευθείαν στη σχάρα.
Ψήνετε την κάθε πλευρά , μέχρι να πάρουν εξωτερικά ένα σκούρο τραγανό χρυσό χρώμα . Πασπαλίστε με τριμμένο κόλιανδρο.