Οτιδήποτε σας συστήνω να παρασκευάσετε το έχω κάνει εγώ η ίδια πρώτα, το έχω δοκιμάσει έχοντας κάνει ίσως και κάποιες παρεμβάσεις στις συνταγές.Η παρακάτω όμως σίγουρα δεν χρειάζεται καμία! Τη δοκιμάσαμε για πρώτη φορά πριν 2 χρόνια οι “τυχεροί” του ΚΕΑΔΔ, από τα χέρια του κ. Βαγγέλη Ζουμπανέα.Αυτή τη συνταγή, όπως και άλλες πολλές, θα βρείτε στο βιβλίο του “Σεφ στο παρά πέντε”.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 2-5%λιπαρά
  • 200ml γάλα εβαπορέ με 2 γεμάτες κ. σούπας μέλι
  • Το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • 10 τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
  • 2 κ. σούπας πολύ καλά αλεσμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Ζεσταίνεις σε ένα μπρίκι το γάλα εβαπορέ, περίπου στους 40-45 βαθμούς Κελσίου ( ίσα ίσα να αντέχει το δάκτυλο τη θερμότητα), προσθέτεις το μέλι και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί τελείως .

Ρίχνεις το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ με το μέλι και το χυμό των λεμονιών σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις καλά.

Στη συνέχεια, αφού έχεις κάνει μια λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς, σερβίρεις το μείγμα σε ένα μπολ και το γαρνίρεις με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα.

Μπορείς επίσης, να εναλλάσσεις στρώσεις με τα τριμμένα μπισκότα και το μείγμα με το γιαούρτι δίνονται ένα υπέροχο σχέδιο σε ένα ποτήρι.

Το αφήνεις για περισσότερο από 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει.

Αν θέλεις, μπορείς να αντικαταστήσεις την τελευταία στρώση με μπισκότα με μια στρώση μαρμελάδας, της αρεσκείας σας.

Leave a Reply

desktopcontactmobilecontact