03-brownies-chocolate-recipes-fsl

Ρευστά σοκολατένια brownies, για διαβητικούς

Date: Δεκεμβρίου 19, 2014

Γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο, το οποίο γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό όταν σερβίρεται με γιαούρτι, μούρα και σάλτσα σοκολάτας!

Χρόνος προετοιμασίας:25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά.

Υλικά για 24 brownies
½ φλιτζάνι μαργαρίνηFlora, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/3 φλιτζάνι πικρή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή ή υποκατάστατο
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.

Λιώστε το βούτυρο και  τα 3/4 του φλιτζανιού σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά σε μίξερ και σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα είναι να είναι παχύ και αφρώδες Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.

Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο σε σκόνη πάνω στο μείγμα και προσθέστε και τα καρύδια, αν χρησιμοποιείτε, και τα η θρυμματισμένη σοκολάτα.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ταψί και ψήνετε περίπου 30 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε σε 24 τετράγωνα.

Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο για 3 έως 4 ημέρες.

 

Θερμιδική ανάλυση ανά brownie (με καρύδια)

152 θερμίδες

10 g λίπους ( κορεσμένη τα 3 g)

16 g υδατάνθρακες

2 g πρωτεΐνης

1 γρ φυτικές ίνες

25 mg χοληστερίνη

40 mg νάτριο

8 mg ασβέστιο