2_berry_pavlova

Πάβλοβα 2

Date: Απριλίου 9, 2012

Μπορούμε να την κάνουμε κι εμείς και όχι να την ακριβοπληρώνουμε βλέποντας τον Πηνειό, οι Λαρισαίοι θα καταλάβουν τι εννοώ ….
Να δούμε όμως πως γίνεται!

ΠΑΒΛΟΒΑ 2
ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ, ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το μέλι και το κλωναράκι βανίλιας που προηγουμένως το έχουμε κόψει κάθετα στα δύο αδειάζοντας τους σπόρους. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Το ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε το μασκαρπόνε που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μείγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα).

Όταν η μαρέγκα γίνει σφικτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουερ κοσκινισμένο. Συγχρόνως ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μία λακκούβα πιέζοντας προς τα κάτω (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 100οC για 1-1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι κιτρινίζουν πολύ, χαμηλώνουμε το φούρνο. Εξαρτάται από την ένταση του φούρνου. Όταν ψηθούν, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ:
Πολτοποιούμε τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, τις γεμίζουμε με κουταλιές από την κρέμα, φρέσκες φράουλες και σως βατόμουρου.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 75 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο 1 κλωναράκι βανίλιας 1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.) 200 γρ. γιαούρτι σακούλας 150 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ: 6 ασπράδια αυγών (200 γρ.) 200 γρ. ζάχαρη κοινή 200 γρ. άχνη 1 κουταλάκι του τσαγιού κορν φλάουερ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ: 500 γρ. βατόμουρο πούλπα ή φρέσκο 100 γρ. ζάχαρη