muffin-halva

Muffin Χαλβά

Date: Απριλίου 9, 2012

Ένα καλό πρωϊνό είναι πάντα απαραίτητο για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας και να γεμίσουμε ενέργεια! Εμείς σας προτείνουμε αυτή την υπέροχη συνταγή για muffin με χαλβά για να την απολαύσετε με ένα ζεστό τσάι κανέλα ή έναν αρωματικό καφέ. Καλημέρα σας!

Περιγραφή συνταγής
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το χαλβά και το λάδι μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλο και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος, προσθέτουμε αλευρωμένα τα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170- 180 °C και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τα βουτάμε σε γλάσο ταχινιού.

Γλάσο ταχινιού
Φτιάχνουμε σιρόπι και αφού προσθέσουμε το ταχίνι, χτυπούμε το μείγμα και το διατηρούμε σε μπεν μαρί.

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
100 gr ζάχαρη
150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
220 ml χυμό πορτοκάλι
40 ml κονιάκ
200 gr Μακεδονικό Χαλβά
100 gr καρύδι ψιλοκομμένο
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα

Γλάσο ταχινιού
500 gr ζάχαρη
500 ml νερό
500 gr Μακεδονικό Ταχίνι