tahini-cookies

Μπισκότα με σταφίδες και κουάκερ

Date: Σεπτεμβρίου 6, 2012

προετοιμασία : 15΄

ψήσιμο : 10΄

Υλικά  για 20-25 κομμάτια

  • 170γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για  όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • 3 κ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού κουάκερ
  • 3 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή προς κρύα
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, το κουάκερ, το αλεύρι και  το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Αναμιγνύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  4. Ντύνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου και τα τοποθετούμε αραιά γιατί απλώνουν κατά το ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.