f453224201db1f279680542bfea16185_header

Κρέμα μόκα

Date: Δεκεμβρίου 19, 2014

Για 6 μερίδες

Υδατάνθρακες/ μερίδα: 21gr

Υλικά

2 ¼ φλ γάλα χαμηλών λιπαρών

1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη ή υποκατάστατο

3 κ. σούπας σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη

1κ. σούπας στιγμιαίο καφέ, κόκκοι

3 αβγά, από ψυγείο

1 ½ κσ βανίλια

Φυτική σαντιγί για επικάλυψη (προαιρετικά)

Καφές σε κόκκους (προαιρετικό)

Διαδικασία

1ο Βήμα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, ζάχαρη, σκόνη κακάο και καφέ. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μόνο μέχρι το κακάο και ο καφές να διαλυθούν.

2ο Βήμα: Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά, προσθέστε τη βανίλια. Τοποθετήστε 6 φλιτζάνια  σε ταψί για  ψήσιμο. Ρίχνουμε το μίγμα στα φλιτζάνια . Προσεκτικά ρίξτε βραστό νερό γύρω από τα φλιτζάνια κρέμα στο ταψί σε βάθος περίπου 1 εκατοστού.

3ο Βήμα: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαιράκι να μπαίνει στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.

Αφαιρέστε τα φλιτζάνια με την  κρέμα από το ταψί.

Αφήνεται να κρυώσουν και μετά στο ψυγείο για 2 έως 24 ώρες.

Αν θέλετε, γαρνίρετε με σαντιγί και κόκκους καφέ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

157 θερμίδες

4 g λίπος (2 g κορεσμένου λίπους )

146 mg χοληστερόλη

94 mg νατρίου

21 g υδατάνθρακες

8 g πρωτεινες