untitled...

Μεσογειακό γεμιστό φιλέτο κοτόπουλου

Date: Ιανουαρίου 5, 2015

Για 4 μερίδες   ( Υδατάνθρακες / μερίδα: 2 γρ. )

Υλικά
• 2 φιλέτα μεγάλα 
κοτόπουλου , χωρίς πέτσα & κόκαλα κοτόπουλου
• 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φέτα κατσικίσιο
• 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
• 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη ρίγανη
• 1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
• 3 κ. σούπας  ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

    1. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου, οριζόντια διαμέσου του παχύτερο τμήματος, αλλά όχι μέχρι την απέναντι πλευρά.
      2. Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε  2  κ. σούπας λάδι , τη κατσικίσια φέτα, τις αγκινάρες, τις ψητές πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη ρίγανη. Ανακατέψτε το μείγμα και με ένα κουτάλι «γεμίζετε» το φιλέτο κοτόπουλου. Εάν είναι απαραίτητο, ασφαλίζετε με ξύλινες οδοντογλυφίδες. Πασπαλίζετε με το μαύρο πιπέρι και αλοίφετε με το υπόλοιπο λάδι.
      3. Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά την κάθε πλευρά

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
171 θερμίδες

5 g συνολικού λίπους (2 g λίπους κορεσμένα)

68 mg χοληστερίνη

226 mg νάτριο

2 g υδατάνθρακες

28 g πρωτεϊνη