jQuery Cookies

Cookies με καρύδια και σοκολάτα

Date: Σεπτεμβρίου 5, 2012

προετοιμασία 20΄

ψήσιμο 10΄

Υλικά  για 20-25 κομμάτια

250γρ. ζάχαρη  καστανή

1αβγό

1κρόκο

200γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

80γρ. καρύδια σπασμένα

200γρ. μαλακή μαργαρίνη

270γρ. αλεύρι για  όλες  τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

 Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε  τα ¾ της  μαργαρίνης και το ρίχνουμε στην υπόλοιπη μαργαρίνη που έχουμε ήδη βάλει σε ένα  μπολ και το χτυπάμε στο μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αμέσως μετά το αβγό και τον κρόκο. Ρίχνουμε το αλάτι και απομακρύνουμε το μπολ από το μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με τη σόδα , τα καρύδια και την κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε μικρά μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε απαλά πάνω σε λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 10 λεπτά.