por_2526

Βurger τόνου

Date: Μαΐου 9, 2012

Ένα γρήγορο και απολαυστικό σνακ, για τους λάτρεις του μπάρμπεκιου.

ΥΛΙΚΑ  για 4 μερίδες
• 600 γρ φρέσκο ​​φιλέτο τόνου
• ένα κλαδάκι φρέσκο ​​βασιλικό
• ένα κλαδάκι φρέσκου δυόσμου
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
• μια πρέζα κόλιαντρο

• ξύσμα και χυμό από 1 μικρό λεμόνι

• προαιρετικά: 1 φρέσκο ​​κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο

• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• μια χούφτα μαρούλι
• μια χούφτα φύλλα ρόκας
• 2 ντομάτες . σε φέτες
• 4 ψωμάκια χάμπουργκερ ή τσιαπάτα
• 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
• κέτσαπ

ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε ένα μπολ τον βασιλικό, το δυόσμο, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και το ξύσμα λεμονιού , το κόκκινο τσίλι ( αν χρησιμοποιείτε )  και στο τέλος τον τόνο . Χωρίστε το μίγμα  σας σε 4 Ίσα μέρη.

Βρέξτε τα χέρια σας , έτσι ώστε το μίγμα  να μην κολλά  και σχηματίζουμε  τα  μπιφτέκια μας . Αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον  μισή ώρα.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή τη σχάρα ψησίματος μέχρι να κάψει. Αλείψτε τα μπιφτέκια σε κάθε πλευρά με λίγο λάδι και πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήστε  για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά  , ώσπου να ροδίσουν.  . Είναι εντάξει να τρώει «em Όταν είναι ακόμα λίγο ροζ στο εσωτερικό, έχει ως στόχο, εάν θέλετε να μαγειρέψετε ‘em-μέσω τότε προχωρήστε.

Ξεροψήστε τα ψωμάκια σας στο καυτό τηγάνι ή στα κάρβουνα  , βάλτε μέσα μερικά φύλλα μαρουλιού , ρόκας , τομάτα  και το μπιφτέκι τόνου. Σερβίρουμε με 1 φέτα λεμόνι , κέτσαπ και είστε έτοιμοι!